Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Royal Bank of Scotland

Ένα ακόμη πλήγμα αξιοπιστίας για τη βρετανική τράπεζα. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Fed ξεκίνησαν έρευνα εναντίον της Royal Bank of Scotland για παραβίαση των κυρώσεων εναντίον της Τεχεράνης.

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Royal Bank of Scotland
Στο στόχαστρο των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ βρίσκεται η Royal Bank of Scotland καθώς ξεκίνησε έρευνα εναντίον της βρετανικής τράπεζας για πιθανή παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ξεκίνησαν την έρευνα καθώς ήρθαν στην κατοχή τους πριν από 18 μήνες σχετικές πληροφορίες, τις οποίες φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους και οι βρετανικές αρχές.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, η επίσης βρετανική τράπεζα Standard Chartered συμφώνησε να καταβάλει 340 εκατ. δολ. για τον ίδιο λόγο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Εν αντιθέσει με την StanChart όμως, η RBS δεν έχει βρεθεί στο στόχαστρο μίας πολιτείας, αλλά από τις ομοσπονδιακές αρχές.

Η RBS από την πλευρά της αναφέρει ως έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε εσωτερική έρευνα για το θέμα, η οποία μάλιστα οδήγησε και στην αποχώρηση ενός στελέχους, σύμφωνα με τους FT.
Επισημαίνεται ότι πριν από δύο χρόνια, η RBS είχα καταβάλει πρόστιμο 500 εκατ. δολ. στις ΗΠΑ καθώς παραδέχθηκε ότι η ABN Amro, ο ολλανδικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός που είχε εξαγοράσει το 2007, συστηματικά παραβίαζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, της Λιβύης, του Σουδάν και της Κούβας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v